SV Diemen blijft in derde klasse

DIEMEN SV Diemen heeft zondag de uitwedstrijd tegen koploper SDZ met 3-0 verloren. Alle treffers werden in de tweede helft gemaakt.

Ondanks de nederlaag in Amsterdam heeft de ploeg van trainer Gerrie Breugem zich gehandhaafd in de derde klasse C. Het staat vast dat de ploeg op de tiende plaats eindigt. SV Diemen heeft na 25 wedstrijden 26 punten. Nummer negen Alliance '22 heeft 33 punten en kan niet meer worden ingehaald.

VVH Velserbroek, United Davo en Wijk aan Zee hebben alle na 25 duels 21 punten. VVH Velserbroek heeft een veel beter doelsaldo dan haar twee directe concurrenten. Volgende week wordt duidelijk welke twee clubs zijn veroordeeld om nacompetitie te spelen. Spaarnwoude, dat 12 punten uit 25 duels heeft, was al gedegradeerd naar de vierde klasse.

SDZ is door de overwinning op SV Diemen officieus kampioen geworden. De ploeg uit Amsterdam heeft na 25 duels 57 punten. Roda '23 heeft 54 punten. Zondag staat het duel Roda '23-SDZ op het programma. Het doelsaldo van SDZ is veel beter dan dat van Roda '23 (89-29 tegen 86-41).

Laatste wedstrijd

SV Diemen sluit de competitie op zondag 27 mei af met een thuiswedstrijd tegen De Kennemers. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. Het betekent de laatste wedstrijd van trainer Gerrie Breugem. Hij vertrekt naar IVV. Marc Steur is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van SV Diemen.


DKV Victoria speelt cruciaal duel

DIEMEN De korfballers van DKV Victoria spelen op zaterdag 26 mei een cruciaal duel. De korfballers uit Diemen gaan op bezoek bij DSO. De wedstrijd in Alkmaar begint om 15.30 uur.

DKV Victoria en DSO delen de tweede plaats in de derde klasse H van de veldcompetitie. Het doelsaldo van DKV Victoria (+34) is beter dan dat van DSO (+22). Met nog twee duels voor de boeg is lijstaanvoerder Sporting West, dat drie punten voorsprong heeft, favoriet voor de titel. De ploeg die als nummer twee eindigt speelt een promotieduel.