Wisselende reacties coalitieakkoord

DIEMEN De gemeenteraad praat vanavond tijdens een informatieve bijeenkomst over het conceptcoalitieakkoord van GroenLinks, D66 en de PvdA. Daarom Duurzaam Diemen is te spreken over de aandacht die aan duurzaamheid wordt besteed, maar wacht de verdere invulling af. Sportverenigingen reageren wisselend.

Joost Heinsius van Daarom Duurzaam Diemen: "Er worden in het conceptcoalitieakkoord op het gebied van duurzaamheid veel losse onderdelen genoemd. Er zal een allesomvattend programma moeten komen. Wij als Daarom Duurzaam Diemen zijn uiteraard bereid om mee te denken en in gesprek te gaan met de gemeente."

Nieuw afvalsysteem

In het akkoord is ook aangegeven dat de gemeente een nieuw afvalsysteem wil invoeren dat erop gericht zal zijn het afval beter te scheiden en minder restafval over te houden. "Ik las dat de gemeente hierbij met financiële prikkels wil gaan werken. Er zijn positieve en negatieve financiële prikkels. Ik hoop dat er wordt gekozen voor positieve financiële prikkels, want bij negatieve financiële prikkels proberen mensen altijd manieren te vinden om de regels te omzeilen", aldus Heinsius.

De sportverenigingen reageren verdeeld op het conceptcoalitieakkoord.

5