SV Diemen VR1 speelt gelijk.
SV Diemen VR1 speelt gelijk. Foto: Trudy Kroese

Schaal voor SV Diemen VR1

DIEMEN Het eerste vrouwenteam van SV Diemen heeft in de 'feestwedstrijd' tegen SV Ouderkerk met 1-1 gelijkgespeeld. Beide treffers werden in de eerste helft gemaakt. SV Diemen VR1 werd op 14 april kampioen van de vierde klasse.

SV Diemen trad aan in prachtige kampioensshirts, hetgeen mede mogelijk was gemaakt door het snelle handelen van de zaak 100% Voetbal, die sinds dit jaar de nieuwe leverancier is van de kleding van SV Diemen.

Tijdens de warming-up was er muziek en was net als bij andere thuiswedstrijden van SV Diemen VR1 de pupil van de week aanwezig: Loewé Boid. Zij mocht de gehele warming-up meedoen en de aftrap verrichten.

Confetti

Bij opkomst met mascottes van SV Diemen MO9-1 en MO9-2 werd er nog confetti de lucht in geknald.

SV Ouderkerk kwam op voorsprong (0-1). Na het tegendoelpunt moest SV Diemen dus echt even aan de bak. De gelijkmaker kwam op naam van Jacky Scholman. 1-1 was ook de ruststand. Het spel was niet best in de tweede helft. SV Diemen leek de volle winst te pakken, maar slaagde er niet in de kansen te benutten. Na afloop werden de kampioensmedailles van de KNVB en de schaal uitgereikt.

Het was een prachtig seizoen voor de VR1 van SV Diemen. Veel van de speelsters komen tevens uit in de zaalcompetitie, waarin het team kampioen werd in de tweede klasse. In het bekertoernooi werd de kwartfinale bereikt. Zaterdag is de laatste wedstrijd van dit seizoen en volgend seizoen speelt het team in de derde klasse met ook dan succestrainer Nick Brandsma aan het roer.