Ouderenpartij: tweede invalidenoprit gemeentehuis

DIEMEN De Ouderenpartij Diemen dient tijdens de besluitvormende gemeenteraadsvergadering op donderdag 31 mei een motie in die ertoe moet leiden dat er een tweede invalidenoprit bij het gemeentehuis komt.

De publiekshal en de raadszaal in het gemeentehuis worden in de zomer heringericht. "Bij de herinrichting van de publiekshal van het gemeentehuis wordt gestreefd naar een plek van ontmoeten en verbinden en dat de hal het karakter krijgt van een Diemense winkelstraat. Bezoekers met een rollator, rolstoel of scootmobiel kunnen het gemeentehuis nu slechts via de invalidenoprit aan de kant van de Ouddiemerlaan bereiken. De publiekshal wordt voor hen een 'doodlopende' straat, hetgeen een achterstelling veroorzaakt", aldus de Ouderenpartij Diemen.

De Ouderenpartij Diemen wijst erop dat er veel voetgangersverkeer is tussen het gemeentehuis en De Brede HOED.

De oppositiepartij vindt dat een invalidenoprit bij de ingang van het gemeentehuis aan de kant van het monument gewenst is. De partij wijst erop dat dit ook tijdens de herdenking op 4 mei is gebleken.

Zorgtaak

De Ouderenpartij Diemen geeft aan dat het krediet voor de herinrichting van de publiekshal en de raadszaal niet voorziet in de aanleg van een invalidenoprit en dat de gemeente een zorgtaak heeft voor de toegankelijkheid van haar eigen gebouwen. De Ouderenpartij Diemen wil dat er nog dit jaar een tweede invalidenoprit bij het gemeentehuis wordt aangelegd en dat deze wordt gefinancierd uit het overschot van de jaarrekening 2017.


Inschrijven voor avond-vierdaagse

DIEMEN Belangstellenden kunnen zich vanavond (donderdag 24 mei) tussen 19.00 en 21.00 uur in Het Wapen van Diemen inschrijven voor de avondvierdaagse van Diemen.

De avondvierdaagse van Diemen wordt dit jaar van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni gehouden. De start en finish zijn voor het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid.