Reacties op concept-akkoord coalitie

Vervolg van voorpagina.

Gideon Swaab, voorzitter van de Hockey Club Diemen. "In het conceptcoalitieakkoord staat dat er ruimte komt voor een hockeyaccommodatie. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is. Als locatie voor hockeyvelden en een clubgebouw wordt een deel van park Spoorzicht genoemd. Het clubgebouw zou dan ook kunnen dienen als bezoekersruimte voor mensen die park Spoorzicht bezoeken. Dat vind ik een goede combinatie. Maar ik heb begrepen dat er ook nog een mogelijkheid is dat wij een plek op Sportpark De Diemen krijgen. Maar dat zal alleen gebeuren als er voor TIW-Survivors een goede oplossing wordt gevonden."

TIW-Survivors

Het bestuur van TIW-Survivors vindt de passages in het conceptcoalitieakkoord over de toekomst van de honk- en softbalvereniging 'summier, maar niet verkeerd'. Bestuurslid Wytze Veenstra: "Er staat letterlijk: 'Toekomst voor honkbalvereniging TIW-Survivors veiligstellen binnen of buiten Diemen'. Dat is vrij ruim verwoord. Wij gaan graag met de gemeente Diemen in gesprek. Het huurcontract voor ons clubgebouw en onze velden is met ingang van 1 januari dit jaar door de gemeente opgezegd. Er geldt een opzegtermijn van één jaar. Dus moeten we voorlopig op mondelinge toezeggingen vertrouwen dat we volgend seizoen een plek hebben in Diemen om onze sport uit te oefenen. Dat doe ik liever niet. Wij willen graag zo snel mogelijk beginnen met de besprekingen over de huur van onze velden en het clubgebouw. Ik zie hetgeen er in het conceptcoalitieakkoord over TIW-Survivors wordt gemeld als een goede eerste stap. Tijdens gesprekken met de gemeente zal er hopelijk meer duidelijk worden. Wij zien het positief in, maar ik snap dat het geen makkelijke opgave is voor het college. Je kunt moeilijk in de toekomst kijken hoe de sporten zich ontwikkelen. Des te meer bewoners er komen, des te meer er zullen gaan sporten. Ook wij merken dat."

SV Diemen

SV Diemen-voorzitter Henk van der Weele gaat vanavond inspreken tijdens de informatieve raadsvergadering. "In het conceptcoalitieakkoord worden Hockey Club Diemen en TIW-Survivors genoemd. Er staat geen woord in over het vierde veld dat wij echt nodig hebben. Ik zal tijdens de informatieve raadsvergadering aandacht vragen voor de positie van SV Diemen."