Kinderburgemeester Nilaya Holwijn feliciteert het echtpaar.
Kinderburgemeester Nilaya Holwijn feliciteert het echtpaar. Foto: Trudy Kroese

Burgemeester over zijn bruid: 'Ziet ze er niet prachtig uit?'

Het huwelijk van burgemeester Erik Boog en Wahida Amier trok veel veel belangstellenden.

DIEMEN Burgemeester Erik Boog en Wahida Amier zijn vrijdagmiddag in de trouwzaal van het gemeentehuis van Diemen getrouwd. "Ziet ze er niet prachtig uit?'', vroeg burgemeester Erik Boog aan de aanwezigen op het plein achter het gemeentehuis toen Wahida en hij waren gearriveerd.

De bruid zag er inderdaad prachtig uit. Zij droeg traditioneel Indiase kleding. Discjockey en politieman Rob van Someren uit Diemen trouwde het paar als ambtenaar van de burgerlijke stand. Hij vertelde hoe het toekomstige echtpaar elkaar had ontmoet. Dat was in de periode dat Erik Boog wethouder in Hilversum was en Wahida Amier op het secretariaat in het gemeentehuis van Hilversum werkte. Van Someren vertelde dat het lang duurde voordat zij voor het eerst met elkaar uitgingen, maar daarna sloeg de vonk definitief over.

India

Wahida liet eerder al eens weten dat zij de hoop op een huwelijksaanzoek eigenlijk had opgegeven, omdat het aanzoek zo lang uitbleef. Maar tijdens een vakantie in India in 2017 vroeg Erik Boog haar toch ten huwelijk. De burgemeester maakte dit overigens bekend tijdens de seniorenmiddag van het Diemer Festijn in september 2017.
Op het plein achter het gemeentehuis volgden zo'n tweehonderd belangstellenden de huwelijksceremonie via twee schermen. Enkele van de aanwezige dames op het plein konden het niet droog houden.

Toost

Nadat het huwelijk was voltrokken kwamen de burgemeester en zijn bruid naar buiten. Er werd een toost uitgebracht en de aanwezigen feliciteerden het bruidspaar.

Erik Boog vroeg Wahida Amier ten huwelijk tijdens vakantie

Veel belangstelling voor huwelijk.