Meldpunt dure scheefhuurders

DIEMEN Ouderenpartij Diemen is het meldpunt dure scheefhuurders gestart

Op de website www.ouderenpartijdiemen.nl staat een vragenlijst 'dure scheefhuurders'. De Ouderenpartij Diemen gaat de reacties inventariseren en op termijn, vermoedelijk eind juni, aanbieden aan de gemeenteraad en de wethouder Wonen.

"Wonen is duur in Diemen. Veel mensen wonen in een te dure woning in verhouding tot hun inkomen. Ze kunnen geen kant op, want er zijn te weinig sociale huurwoningen. Wij vinden dat onaanvaardbaar", aldus Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen. Volgens de partij hebben in een enquête van de Metropoolregio in 2017 150 mensen in Diemen aangegeven dat ze willen verhuizen omdat hun woning te duur is. "Omdat slechts 683 mensen in Diemen de enquête invulden, is dat omgerekend 22 procent. Als alle (meer dan 13.500) huishoudens in Diemen aan de enquête zouden hebben meegedaan, zou het puur rekenkundig om 3.000 dure scheefhuurders kunnen gaan. Dat zijn huurders die meer dan 710 euro kale huur per maand moeten betalen en die dat niet, of met grote moeite, kunnen volhouden. We weten niet wie dat zijn en hoe hun omstandigheden zijn. Daarom is de Ouderenpartij Diemen het meldpunt dure scheefhuurders gestart." De Ouderenpartij Diemen wil dat dure scheefhuurders voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Ze laten immers ook een woning achter. Eind van dit jaar komen de eerste 100 nieuwe sociale huurwoningen beschikbaar bij het eindpunt van de tram op De Sniep. In de jaren daarna komen er ook sociale huurwoningen in Holland Park.


Fietsroutes dicht

DIEMEN Even opletten als je volgende week met de fiets richting Weesp gaat: een deel van de fietsroute is dan afgesloten voor werkzaamheden.

Vanaf dinsdag 22 mei tot en met zaterdag 26 mei zijn de Oude Muiderstraatweg en een gedeelte van de Kanaaldijk (aan de Diemense zijde) afgesloten voor fietsverkeer. Er wordt dan gewerkt aan de aanleg van een fietsstraat waarmee een veilige en snelle fietsroute naar Weesp gerealiseerd wordt. Vanaf dinsdag 22 mei tot en met vrijdag 1 juni is ook het fietspad langs de Provincialeweg (ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg) afgesloten.