Twee aanrijdingen op vrijwel zelfde tijdstip

DIEMEN In Diemen hebben vorige week dinsdag aan het einde van de middag op ongeveer hetzelfde tijdstip twee aanrijdingen plaatsgevonden.

Twee fietsers botsten frontaal op elkaar op het fietspad van de Weesperstraat ter hoogte van de Treubweg bij industrieterrein Verrijn Stuart. Eén fietser raakte hierbij lichtgewond en kon na een korte behandeling door het ambulancepersoneel zijn weg vervolgen.

Zwangere vrouw

Op het Reigerpad in Diemen-Zuid werd een acht maanden zwangere vrouw op haar scooter aangereden door een automobilist.

De automobilist kwam vanaf Laagland en stak het fietspad over. De zwangere vrouw is voor nader onderzoek met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.


Inschrijven voor avond-vierdaagse

DIEMEN De avondvierdaagse van Diemen wordt dit jaar van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni gehouden. De start en finish zijn voor het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid.

Deelnemers kunnen zich op twee avonden inschrijven in Het Wapen van Diemen: op dinsdag 22 en donderdag 24 mei van 19.00 tot 21.00 uur.

Basisscholen

De avondvierdaagse van Diemen is een evenement dat jaarlijks veel deelnemers trekt. Veel kinderen lopen met hun ouders en/of andere familieleden en veel leerlingen van de basisscholen lopen de avondvierdaagse gezamenlijk.

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

Feestelijk onthaal

Op de slotdag van de avondvierdaagse, op vrijdag 8 juni, worden de deelnemers feestelijk onthaald door een brassband. Op die avond zijn er ook optredens van onder anderen Baas B. en Sven Versteeg.

Belangstellenden

De slotdag van de avondvierdaagse van Diemen trekt altijd veel belangstellenden. Zij halen de deelnemers op feestelijke wijze in.