Door het zand kan de grond inklinken.
Door het zand kan de grond inklinken.

Kinderboerderij is tijdelijk
minder mooi en gezellig

Bij het bestuur en vrijwilligers van de kinderboerderij komen veel vragen binnen over hoe het terrein er sinds enige tijd uitziet.

DIEMEN Door werkzaamheden is het een zanderige boel op een deel van de kinderboerderij. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden voor een rotonde die wordt aangelegd op de hoek van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan. Bij deze rotonde komen ook fietspaden, zodat er een nieuwe situatie ontstaat met een overzichtelijke kruising/rotonde met gescheiden verkeersstromen. De rotonde maakt deel uit van de herinrichting in het kader van de Oost-West As.

Een woordvoerder van de gemeente Diemen geeft uitleg over de werkzaamheden op en rond de kinderboerderij: "Op een deel van het terrein van de kinderboerderij is grond aangebracht, het zogenaamde voorbelasten. Dit is nodig ter voorbereiding van de aanleg van een rotonde op de kruising van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan. Het voorbelasten zorgt ervoor dat de grond de komende maanden kan inklinken, zodat de grond in de definitieve situatie niet harder gaat zakken dan de grond op de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan."

"Daarnaast kijken we ook alvast hoe we de rotonde kunnen gaan aanleggen zonder dat de locatie volledig voor het doorgaande verkeer moet worden afgesloten. De huidige werkruimte op de kinderboerderij zou dan misschien kunnen dienen als omleidingsroute. Dit idee moeten we nog verder uitwerken", aldus de woordvoerder van de gemeente.

Netjes

Het gaat om tijdelijk ongemak, laat de gemeente weten. "Natuurlijk zorgen we ervoor dat na het gereedkomen van de rotonde de kinderboerderij weer netjes gemaakt wordt en de dieren weer de ruimte hebben die nodig is." De gemeente laat weten dat er goed contact en regelmatig overleg over de werkzaamheden is met het bestuur van de kinderboerderij.
Een groot deel van de grond van de kinderboerderij die nu wordt gebruikt ter voorbereiding op de aanleg van de rotonde, komt op termijn weer ter beschikking van de kinderboerderij. Maar de kinderboerderij krijgt wel minder ruimte dan voorheen. Dit heeft te maken met de aanleg van fietspaden en voetpaden langs de kinderboerderij.

Tijdelijk terug

Er worden vragen gesteld over de kinderboerderij

Ron van der Werf, beheerder van de kinderboerderij, laat weten dat het ophogen van de grond een dezer dagen klaar is. Er komen hekken omheen en dan kunnen de dieren tijdelijk weer op het terrein terecht, totdat er met de aanleg van de rotonde wordt begonnen.

De dieren op de kinderboerderij hebben even wat minder ruimte.