DKV Victoria verslaat koploper.
DKV Victoria verslaat koploper. Foto: Trudy Kroese

DKV Victoria verslaat koploper

DIEMEN DKV Victoria heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Sporting West met 17-14 gewonnen. Bij rust keken de korfballers uit Diemen tegen een 7-11 achterstand aan. DKV Victoria blijft op de tweede plaats staan in de derde klasse H van de veldcompetitie.

De wedstrijd begon flitsend. Na een paar minuten stond het al 3-3. De bezoekers uit Amsterdam trokken in het restant van de eerste helft de wedstrijd naar zich toe. DKV Victoria moest alle zeilen bij zetten om aan te haken en niet bij rust al tegen een grote achterstand aan te kijken. Dat lukte enigszins. De rust werd bereikt bij een 7-11 stand.

In de tweede helft stond er een ander DKV Victoria op het veld. Na enkele wissels kroop de thuisclub naar Sporting West toe. Via 9-11 werd het 12-12 en was het weer een wedstrijd. Sporting West kwam moeilijk tot scoren en DKV Victoria ging erop en erover. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. De wedstrijd was al enkele keren stilgelegd door de scheidsrechter vanwege commentaar vanaf de zijlijn, afgekeurde doelpunten, blessurebehandelingen of andere consternaties. In een spannende slotfase greep DKV Victoria de winst: 17-14.

Het was de eerste nederlaag van Sporting West in de competitie. De Amsterdammers kunnen over twee weken het kampioenschap binnenhalen in het duel tegen het laaggeklasseerde DTS. DKV Victoria wacht een lastiger horde. De ploeg moet op 26 mei afrekenen met de directe concurrent voor de tweede plek: DSO uit Alkmaar. Als die wedstrijd wordt gewonnen speelt DKV Victoria een promotieduel. Na de promotie in de zaalcompetitie zou dat opnieuw een knappe prestatie zijn van de korfballers uit Diemen.