Herdenking

Vervolg van voorpagina.

De vraag van burgemeester Erik Boog zette velen aan tot nadenken. Het antwoord is niet eenvoudig.

Kinderburgemeester Nilaya Holwijn en leerlingen van Diemense basisscholen lazen gedichten voor. Het koor Carpe Diemen zong een aantal liederen.

Doedelzakspeler

Op het plein achter het gemeentehuis hadden veel inwoners van Diemen zich verzameld. De Diemer Harmonie en een doedelzakspeler van The Seaforth Highlanders of Holland zorgden voor muzikale begeleiding.

Kransen

Om 20.00 uur werden er twee minuten stilte in acht genomen. Het was muisstil op het plein. Na de twee minuten stilte werden er kransen gelegd bij het monument. Onder de mensen die kransen legden waren burgemeester Erik Boog en zijn verloofde Wahida Amier.

Scouting Diemen verleende ook dit jaar medewerking aan de herdenkingsbijeenkomst.


Ouderenpartij en VVD willen bezuinigingen Stadspas terugdraaien

DIEMEN De VVD en de Ouderenpartij Diemen hebben tijdens de raadsvergadering van 26 april aangekondigd dat ze de in 2015 doorgevoerde bezuinigingen op de Stadspas wilen terugdraaien.

Dit naar aanleiding van een petitie van circa 60 inwoners van Diemen die pleiten voor verruiming van de mogelijkheden van de Stadspas. De twee partijen zullen tijdens de eerstvolgende besluitvormende raadsvergadering een motie indienen.

Met de Stadspas kunnen mensen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm korting krijgen op film, theater, musea, cursussen, sport en andere voorzieningen. Mensen met een laag inkomen zoals een AOW en een klein pensioentje, maar die wel een eigen huis bezitten, kunnen in tegenstelling tot vroeger geen Stadspas meer krijgen.

Zelf betalen

Veel ouderen met een laag inkomen moeten daarom een uitstapje naar een tentoonstelling of theater in Amsterdam volledig zelf betalen.