Henk van der Weele, Mark Steur en Robin Ternede.
Henk van der Weele, Mark Steur en Robin Ternede. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen bijna veilig in derde klasse

DIEMEN Na twee weken pauze hervat SV Diemen de competitie op zondag 13 mei met een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.

SV Diemen is er bijna zeker van dat het volgend seizoen opnieuw uitkomt in de derde klasse C. SV Diemen verloor op de laatste speeldag voor de pauze van twee weken vanwege de meivakantie de uitwedstrijd tegen het sterke ZSGOWMS: 2-0.

De ploeg van trainer Gerrie Breugem staat op de tiende plaats van de ranglijst van de derde klasse C. SV Diemen heeft na 23 duels 26 punten. United Davo staat met 21 punten uit 23 duels op de elfde plaats. VVH Velserbroek staat met 20 punten uit 23 wedstrijden op plek twaalf, Wijk aan Zee met eveneens 20 punten uit 23 duels op de dertiende plaats en Spaarnwoude is hekkensluiter met 12 punten uit 23 duels. De nummer veertien degradeert naar de vierde klasse, de nummers twaalf en dertien spelen nacompetitie en hopen in die extra duels degradatie af te wenden.

Laatste weken

Breugem is bezig aan zijn laatste weken als trainer van SV Diemen. Het is zijn tweede seizoen als trainer van de club. Breugem maakte afgelopen winter bekend dat hij met ingang van het seizoen 2018-2019 trainer wordt van IVV. Het bestuur van SV Diemen heeft Mark Steur als nieuwe trainer van de zondagselectie gecontracteerd. Steur is momenteel trainer van Sporting Almere, dat in de vierde klasse uitkomt. Steur tekende onlangs een contract met SV Diemen voor de duur van één jaar. Hij deed dit in aanwezigheid van voorzitter Henk van der Weele en bestuurslid Voetbalzaken senioren zondag Robin Ternede. Ternede legt na afloop van dit seizoen zijn functie neer. Hij is dan vijf seizoenen bestuurslid Voetbalzaken senioren zondag geweest. Het bestuur van SV Diemen is op zoek naar een opvolger voor Ternede.