Genieten van sfeer en eten tijdens Vrijheidsmaaltijd.
Genieten van sfeer en eten tijdens Vrijheidsmaaltijd. Foto: Trudy Kroese

Vrijheidsmaaltijd trekt ruim 250 belangstellenden

Op het Diemerplein is zaterdagavond voor de tweede keer de Vrijheidsmaaltijd gehouden. Ruim 250 gasten genoten van de maaltijd.

DIEMEN De Vrijheidsmaaltijd op het Diemerplein was een initiatief van burgemeester Erik Boog. Vorig jaar werd de Vrijheidsmaaltijd voor de eerste keer gehouden.

In tegenstelling tot vorig jaar was het zaterdag schitterend weer. Dit had een positief effect op de sfeer. De gasten werden welkom geheten door burgemeester Erik Boog en zijn verloofde Wahida Amier. Daarna namen de aanwezigen plaats aan een van de lange tafels die op het Diemerplein waren neergezet. De deelnemers aan de Vrijheidsmaaltijd hadden zelf hun bord, bestek en beker meegenomen. De aanwezigen konden kiezen uit verschillende gerechten die waren bereid door vrijwilligers. Er kon onder andere een keuze worden gemaakt uit twee soorten stamppot met een bal gehakt en worst, gado gado, nasi, saoto soep, bami met kip en macaroni. Voor de kinderen waren er pannenkoeken en zij kregen bij binnenkomst een bonnetje voor een gratis frietje van de Kwalitaria en een gratis pizzapunt van Papa John's. Ook waren er diverse salades, buitenlandse hapjes en heerlijke soepen en als toetje kon iedereen een heerlijk stuk vers fruit eten. Onder de vrijwilligers waren twee gemeenteraadsleden: Kai de Haan van D66 en Leo Smits van Leefbaar Diemen. Dweilorkest de Neuteblazers zorgde voor muziek. Kinderburgemeester Nilaya Holwijn en Eline en Isa van de kinderraad van Diemen lazen een gedicht voor. De 17-jarige zangeres Bodil zong twee nummers. Burgemeester Boog bedankte de vrijwilligers en de sponsors die de Vrijheidsmaaltijd mogelijk hebben gemaakt. Hij vertelde dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei van de Vrijheidsmaaltijd graag een nieuwe, landelijke traditie wil maken. "In Diemen wordt het in ieder geval een traditie. Graag tot volgend jaar", aldus Boog.

Vrijwilligers en sponsors hebben Vrijheidsmaaltijd mede mogelijk gemaakt
Er was een ruim en gevarieerd aanbod aan gerechten.