Theatergroep Diemen brengt 'De Kersentuin' op een eigen, frisse en luchtige manier.
Theatergroep Diemen brengt 'De Kersentuin' op een eigen, frisse en luchtige manier. Foto: Theatergroep Diemen

Theatergroep speelt klassieker

DIEMEN Theatergroep Diemen speelt op zaterdag 12 en zondag 13 mei de voorstelling 'De Kersentuin' van Anton Tsjechov. Beide voorstellingen vinden plaats in Theater de Omval.

De voorstelling op 12 mei begint om 20.00 uur (zaal open om 19.45 uur) en de voorstelling op 13 mei om 14.00 uur (zaal open om 13.45 uur).

De Kersentuin speelt zich af in het jaar 1900 in een Russisch landhuis dat omgeven is door een kersentuin. Het verhaal gaat over een adellijke familie die niet meer in staat is hun geliefde landgoed met de daarbij behorende kersentuin financieel te onderhouden. Een boerenzoon die zich heeft opgewerkt tot een rijk man, wil het kopen met de bedoeling om alles te slopen, de kersentuin om te hakken en er vakantiehuisjes op te bouwen. De familie en het voltallige personeel zullen noodgedwongen een ander leven moeten opbouwen. Dit leidt tot heftige confrontaties tussen de diverse personages. Onder leiding van de nieuwe regisseur Martin Pardavi brengen de spelers van Theatergroep Diemen deze klassieker op een heel eigen frisse en luchtige manier en wordt het publiek meegenomen naar het verleden, met een knipoog naar het heden. De voorstelling wordt begeleid door pianospel van Annemarie van Woerkom. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de website www.Theatergroepdiemen.nl of via mail: Theatergroep@theatergroepdiemen.nl. Telefonisch bestellen kan via nummer 06-33929527. Theatergroep Diemen is in 2001 opgericht door Erik Damman. Theatergroep Diemen zet jaarlijks een aantal producties op de planken van Theater de Omval neer. Het gaat om avondvullende voorstellingen en eenakters. Theatergroep Diemen bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste mensen. Eén maal per week wordt er gerepeteerd onder leiding van een gediplomeerde regisseur. Dit is op de dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in wijkcentrum De Schakel te Diemen.