Afbeelding
Foto:

Jeannette Pietersen

Raadslid D66 en deelneemster aan kunstroute.
Woont sinds 1978 in Diemen.

Hoe vond je de Kunstroute Diemen?
"Heel leuk. Ik exposeerde in de pastorie en dat is natuurlijk een heel mooie plek. De pastorie mag niet verloren gaan voor Diemen. Er zijn veel mensen bij mij langs geweest. Zaterdag een stuk of tachtig en zondag nog meer."

Kunst of politiek?
"Beide. Je moet creatief zijn om goed politiek te kunnen bedrijven. Ik kwam in 1998 voor de eerste keer in de raad. Ik ben lang raadslid geweest en daarnaast vier jaar wethouder. Ik ben op 21 maart opnieuw in de gemeenteraad gekozen. Ik heb 378 voorkeurstemmen gekregen. Ik had niet verwacht dat zo veel mensen op mij zouden stemmen. Ik ben de mensen dankbaar voor hun vertrouwen en ga er met volle kracht tegenaan."

Wat zijn jouw hobby's?
"Lezen, schilderen, breien - het nieuwe yoga voor vrouwen - en de camping. Ik heb een caravan op een prachtige plek in Castricum."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Ik luister graag naar artiesten als Dire Straits, U2 en ELO (Electric Light Orchestra), maar soms ook naar een stukje Bach. Nee, ik ga nooit naar popconcerten, want ik houd niet van mensenmassa's. Ik ga een enkele keer naar het Concertgebouw, maar de laatste keer dat ik daar geweest ben is lang geleden."

Favoriete plek in Diemen?
"Ik woon in de wijk Bieschbosch in Diemen-Zuid. Dat is een hele mooie plek met veel groen. Maar ik vind de Hartveldseweg met De Hoop, de pastorie en de kerk ook mooi."

Jouw favoriete winkel?
"Boekhandel Bruna in winkelcentrum Diemerplein. Maar ik vond de boekwinkel van Paul van den Berg die er vroeger zat beter. Dat was een geweldige winkel."