DKV Victoria speelde goede tweede helft.
DKV Victoria speelde goede tweede helft. Foto: Trudy Kroese

DKV Victoria boekt zege

DIEMEN DKV Victoria heeft zondag voor eigen publiek met 18-13 gewonnen van Stormvogels uit Uitgeest. Bij rust leidden de bezoekers met 5-6.

De ploeg uit Diemen heeft door deze overwinning de tweede plek in de derde klasse H steviger in handen genomen. Deze tweede plek geeft recht op een beslissingswedstrijd om promotie aan het eind van het veldseizoen.

De wedstrijd op het zonovergoten sportveld begon stroef voor beide teams. De doelpunten vielen niet makkelijk en het was hard werken in de felle zon. Bij rust leidden de bezoekers met 5-6.

Verse krachten

In de tweede helft ontspon zich een spannende strijd. Met verse krachten in de ploeg begon het beter te draaien bij de thuisclub, maar het was Stormvogels dat een gat van twee punten sloeg. De korfballers uit Diemen rechtten de rug en bogen de achterstand om in een 13-11 voorsprong. Toen DKV Victoria ook de 14-11 scoorde, ebde het geloof bij Stormvogels langzaam weg. Via 15-12 werd de eindstand uiteindelijk op 18-13 bepaald.

Na een moeizame eerste helft heeft DKV Victoria uiteindelijk toch twee belangrijke punten gepakt. De achterstand op koploper Sporting West is vijf punten en het kampioenschap lijkt daarmee onhaalbaar. Doel is dan ook om een beslissingswedstrijd uit het vuur te slepen. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft DKV Victoria de beste papieren ten opzichte van concurrent DSO.

Na de meivakantie staat de volgende thuiswedstrijd tegen Sporting West op 13 mei op het programma. De wedstrijd op Sportpark De Diemen start om 14.30 uur.