Heide en Bohnenn op het Van Markenplantsoen.
Heide en Bohnenn op het Van Markenplantsoen. Foto: Trudy Kroese

Inwoners van Diemen kijken uit naar Oranjefeest op Koningsdag

DIEMEN Koningsdag krijgt dit jaar een ander karakter. Na afloop van de vrijmarkt wordt er een Oranjefeest gehouden. Het feest vindt plaats op het Van Markenplantsoen en duurt van 14.00 tot 21.00 uur. Daarna is er een afterparty in Grand Café Cheers.

Het Oranjefeest wordt georganiseerd door Brasserie Drusius in samenwerking met Wim Bohnenn en Daarom Diemen. Wim Bohnenn is bij veel inwoners van Diemen bekend als de presentator van het Diemer Festijn. Wethouder Jeroen Klaasse opent het feest om 14.00 uur.

Dennis Heide van Brasserie Drusius: "De vrijmarkt stopt altijd rond 14.00 uur. Daarna gaan de mensen naar huis of Amsterdam in. Het leek Wim en mij leuk om iets in Diemen te organiseren. Het Van Markenplantsoen is een goede plek voor een feest. Brasserie Drusius staat met twee bars op het plein. Wij werken die dag met zestien mensen. Wij werken met munten, omdat dat handiger is voor de mensen die achter de bar werken. Verder staan er op het plein verschillende kraampjes waar mensen diverse soorten eten kunnen kopen."

Tijdens het Oranjefeest zijn er optredens van Quincy, Yves Berendse, Barry van Vliet, Jeff van Vliet, Deon Leon, Sven Versteeg en Danilo. Quincy en Sven Versteeg zijn inwoners van Diemen. Dennis verwacht veel van het Oranjefeest. "Uit de reacties op sociale media blijkt dat veel mensen het een goed idee vinden en van plan zijn om naar het feest te komen. Als het weer een beetje meewerkt verwacht ik veel bezoekers. Het feest duurt tot 21.00 uur, maar als het druk en gezellig is gaan wij misschien een uurtje langer door. Daarna kunnen de mensen naar de afterparty in Grand Café Cheers."