Wethouder Jeroen Klaasse.
Wethouder Jeroen Klaasse.

Markt feestelijk heropend

DIEMEN De weekmarkt op het Diemerplein is gisteren feestelijk heropend door wethouder Jeroen Klaasse. De reacties van de marktkooplieden en de bezoekers op de nieuwe indeling zijn enthousiast. Marktmanager Antoinette Poortvliet geeft achtergronden over de transformatie van de markt.

Het was al lange tijd duidelijk dat er iets moest gebeuren om de markt aantrekkelijker te maken. Antoinette startte vorig jaar met overleg met de leden van de marktcommissie en andere marktkooplieden over de toekomst van de markt. Er is gekozen voor een andere indeling als gevolg waarvan er een looppad is ontstaan tussen een aantal kramen en de horecazaken. Dit zorgt voor een gezellige uitstraling en sfeer en verbinding tussen de markt en de horeca.

Goede markt

Antoinette: "De weekmarkt in Diemen is een heel goede markt. Het is een volkse markt met een goede uitstraling en goede ondernemers. Er zijn zowel ondernemers die food als non-food verkopen. Dat is goed voor een markt. De ondernemers leveren kwalitatief goede producten voor aantrekkelijke prijzen. Het is echt een markt voor alle mensen. Het is ook een gezellige markt. Het valt mij op dat veel mensen een praatje met elkaar maken. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat als het mooi weer is de mensen op de terrassen kunnen zitten."

Intensief overleg

Zij heeft intensief overleg met de marktkooplieden gevoerd over de nieuwe indeling. Die heeft tot gevolg gehad dat een aanzienlijk aantal ondernemers een nieuwe plek heeft gekregen. Maar door de nieuwe indeling is er een route ontstaan die bezoekers van de markt als het ware uitnodigt om langs alle kramen te lopen. Gisteren was de markt een uur langer open dan doorgaans het geval is: tot 16.00 in plaats van 15.00 uur. Ook de komende drie woensdagen sluit de markt een uur later. Het betreft hier een proef.