Allard Faas en Cora Bronkers in de pastorie
Allard Faas en Cora Bronkers in de pastorie Foto: Trudy Kroese

Kunstroute Diemen: Twee dagen kunst, zon en sfeer

Kunstzin Diemen is tevreden over de zesde editie van Kunstroute Diemen die zaterdag en zondag heeft plaatsgevonden. Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen die Kunstroute Diemen voor de derde keer in successie organiseerde. Er deden dit jaar 33 kunstenaars mee aan het evenement. Het aantal bezoekers was rond 500.

DIEMEN Steven Dijk is voorzitter van Kunstzin Diemen. Hij is tevreden over het verloop van de kunstroute. "Het aantal bezoekers per locatie verschilde. Op sommige plekken was het drukker dan op andere plekken. Het was heel mooi weer en dan gaan mensen vaak dingen in de buitenlucht doen. Maar als het regent heeft dit ook een nadelig effect op het aantal bezoekers. Wat het extra leuk maakt is dat een aantal kunstenaars ook werken heeft verkocht. Liedje de Rooij zelfs acht." Er waren dit jaar exposities op een aantal bijzondere locaties. De pastorie van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden was daar een van. Allard Faas en Cora Bronkers, die het pand huren, hielden er een expositie. Allard zette eveneens een aantal jongeren van 13 op de foto voor zijn project '13 in Diemen'.

Luc Houweling deed voor het eerst mee aan de Kunstroute Diemen. Belangstellenden konden zijn werk bekijken in zijn atelier aan de Burgemeester de Kievietstraat 8A. Liedje de Rooij exposeerde haar werk niet alleen in haar woning aan het Van Medenbach Wakkerplein, zij had ook werk uitgestald in haar voortuin en op de stoep voor haar woning. Liedje en de bezoekers genoten van de zon en de sfeer. Magda Wieclawska en José van Engen zaten een eindje verderop in gebouw El'sina.

In een woning aan Venusschelp 23 waren drie exposities. Bewoonster Antoinette Verboon exposeerde beelden, haar vriend Wiendelt Hooijer foto's en hun vriendin Chris Overvelde uit Limburg beelden. De 13-jarige Joris Boelens schilderde en exposeerde zijn werk aan de Gerard Burghoutweg 32. Joris was de jongste deelnemer aan Kunstroute Diemen. Veel kunstenaars hebben zich twee dagen lang aan een groot publiek kunnen presenteren. Steven Dijk laat weten dat de Kunstroute Diemen over drie jaar opnieuw wordt gehouden. Ook dan in het voorjaar.

Luc Houweling in zijn atelier.
Jos Dinkelaar in zijn atelier in Diemen-Noord.
Liedje de Rooij ontvangt kunstliefhebbers.
Chris Overvelde, Antoinette Verboon en Wiendelt Hooijer.