De B1 van Smashing '72 werd kampioen op Smashing Saturday.
De B1 van Smashing '72 werd kampioen op Smashing Saturday. Foto: Smashing '72

Teams Smashing '72 kampioen

DIEMEN Tijdens Smashing Saturday dat zaterdag plaatsvond in Sporthal Diemen zijn twee teams van volleybalvereniging Smashing '72 kampioen geworden.

De teams van Meisjes B1 en Heren 2 wisten beide voor aanvang van hun wedstrijd dat een 3-1 overwinning voldoende was voor de titel. Om 13.00 uur mocht Meisjes B1 als eerste van start. In de eerste set werd Huizen overrompeld met veel snel spel en een prima service. De tweede set ging iets moeizamer, maar met 19 tegenpunten werd het een ruime zege. In de derde set kwam de pass wat onder druk, maar halverwege keerde dat om en werd probleemloos de titel binnengehaald. De vierde set was daarmee een formaliteit, maar werd ook gepakt. Het laatste punt werd gemaakt met een harde middenaanval van de talentvolle Yara Kluiters. Daarmee werd een succesvol seizoen, zonder één nederlaag waarbij setwinsten van 25-1 en zelfs 25-0 geen uitzondering waren, met het verdiende kampioenschap afgesloten.

Om 17.00 uur was het de beurt aan Heren 2. Sieds van der Schaaf, coach van Meisjes B1, kon binnen zes uur 2x kampioen worden. In de eerste set leek dat ook te lukken, want die werd makkelijk gewonnen van KVA, de belangrijkste concurrent voor de titel. KVA schakelde echter twee tandjes bij en liet Heren 2 kansloos in set twee. Heren 2 deed er nog een schepje bovenop, maar bij 20-24 in de derde set was de titel ver weg. Maar een side-out en drie killblocks deden wonderen en via 27-25 was de titel opeens weer in zicht. In de vierde set bleef Heren 2 steeds aan de goede kant van de score en kon met 25-17 de promotie naar de 2e klasse pakken. 's Avonds was er in Laterr in Sporthal Diemen een feest voor de oudste aspiranten en volwassen leden.