Auto's bekrast

DIEMEN De politie ontving de afgelopen twee weken twee aangiftes van vernieling van een auto van bewoners van de Gerardt Burghoutweg.

Toen politieagenten een kijkje gingen nemen in de straat zagen zij dat er ongeveer twaalf auto's stonden met één of meerdere krassen. Er zaten grote en lange krassen tussen. Hierdoor denkt de politie dat iemand de auto's heeft bekrast.


Autobanden-dief gepakt

DIEMEN De politie heeft maandag in Diemen-Zuid een man aangehouden die twee banden inclusief velgen van een auto heeft gestolen.

De politie kreeg maandagochtend vroeg een melding van een bewoner van Venusschelp die wakker was geworden van zijn autoalarm. Hij zag dat er twee banden inclusief velgen van zijn auto waren gestolen; de auto stond aan één kant op een stapeltje bakstenen. De politie kon de dief korte tijd later aanhouden, de banden en velgen zijn nog niet teruggevonden.


Diemenaar verdachte liquidatie

DIEMEN Dinsdagochtend vroeg heeft een arrestatieteam in Diemen een Diemenaar (25) aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Ergin Basakçi, vorig jaar augustus op een terras in Rotterdam.

Eerder werden al twee Amsterdammers aangehouden in verband met de moord. Die zitten nog vast. Na zijn aanhouding is de woning van de Diemenaar doorzocht. De politie nam verschillende telefoons in beslag. Het motief voor de moord op Basakçi is nog niet duidelijk. Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.


Brand

DIEMEN In een woning aan Meelbeskamp in Diemen-Zuid woedde dinsdag brand.

Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit de voordeur naar buiten. Gelukkig hadden de bewoners de woning al verlaten en zijn ze ongedeerd gebleven. De brandweer laat weten dat de brand is ontstaan in de meterkast van de woning. De oorzaak is nog onbekend.