Onduidelijkheid oplevering woningen Holland Park

DIEMEN De gemeente weet nog niet of het faillissement van Bouwgroep Moonen gevolgen heeft voor de oplevering van een deel van de woningen in Holland Park.

Dit schrijft wethouder Lex Scholten in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente heeft het bericht ontvangen dat Bouwgroep Moonen sinds woensdag 4 april 2018 failliet is. Een faillissementsaanvraag hiervoor is vorige week woensdag ingediend bij de rechtbank. Het bedrijf had diverse woningbouwprojecten in Amsterdam, Noord-Brabant en ook Diemen (deel van Holland Park) in uitvoering.

Deze projecten liggen nu, in afwachting van een mogelijke doorstart, stil, aldus Scholten. "Hoewel wij de ontstane situatie betreuren en het vervelend vinden voor alle betrokken partijen, heeft de gemeente geen rol in deze onfortuinlijke zaak. Het is nog niet duidelijk of dit tot een vertraging leidt met betrekking tot het opleveren van de woningen in Holland Park. Van de opdrachtgever, Bergwijkstadspark BV, hebben wij begrepen dat zij verzekerd zijn voor deze situatie. Op dit moment wordt gewerkt aan een oplossing, maar meer details zijn nu nog niet bekend."


5 aanhoudingen alcoholcontrole

DIEMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden. De politie heeft vijf automobilisten aangehouden omdat zij te veel alcohol hadden gedronken.

De politie heeft op verschillende locaties in Diemen 153 automobilisten laten blazen. Het betrof voornamelijk bestuurders van personenauto's. De politie heeft vijf automobilisten meegenomen naar het politiebureau, waar nader onderzoek heeft plaatsgevonden. Tegen hen is een zaak opgemaakt voor het rijden onder invloed.