SV Diemen hield 75 minuten stand.
SV Diemen hield 75 minuten stand.

Nederlaag SV Diemen

DIEMEN SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen het sterke Roda '23 met 3-0 verloren. Bij rust was de stand nog 0-0.

De ploeg van trainer Gerrie Breugem wist dat in Amstelveen een lastige wedstrijd wachtte. Roda '23 is aan een sterk seizoen bezig en staat op de tweede plaats van de derde klasse C.

Breugem vertelt dat zijn ploeg een goede wedstrijd heeft gespeeld. "Het is tot een kwartier voor tijd 0-0 gebleven. Wij startten met twee A-junioren in de basis: Wout Holthuizen en Mike Reiziger. Zij hebben het heel goed gedaan. Vlak voor Roda '23 de score opende, kregen wij een grote kans. Een schot van Mike Reiziger stuitte helaas via de onderkant van de lat terug in het veld. Meteen daarna opende Roda '23 de score en daarna volgden nog twee doelpunten."

9e plaats

SV Diemen staat na de nederlaag tegen Roda '23 op de negende plaats. De ploeg heeft na 21 duels 26 punten. Alliance '22 heeft evenveel punten als SV Diemen, maar een lager doelsaldo en staat op de tiende plaats. United Davo is elfde (21 uit 21), Wijk aan Zee nummer twaalf (20 uit 20), VVH Velserbroek (14 uit 21) nummer dertien en Spaarnwoude (12 uit 21) staat op de veertiende en laatste plaats. De ploeg die onderaan eindigt degradeert naar de vierde klasse. De nummers twaalf en dertien zijn veroordeeld tot de nacompetitie. SV Diemen speelt op zondag 15 april een thuisduel tegen het laaggeplaatste VVH Velserbroek. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. Als de ploeg van Gerrie Breugem dat duel wint en Wijk aan Zee voor eigen publiek verliest van koploper SDZ, wordt het verschil negen punten en is SV Diemen nagenoeg zeker van nog een jaar in de derde klasse.