Maribel González heeft nog veel meer plannen voor de app.
Maribel González heeft nog veel meer plannen voor de app.

Diemense maakt app om kinderuitspraken te bewaren

DIEMEN Hoe bewaar je al die leuke uitspraken, versprekingen en foto's van je kinderen voor later? De Diemense Maribel González Zwart, zelf moeder van vier kinderen, bedacht daar een app voor: KidsQuote.

Blijkbaar iets waar ouders echt op zaten te wachten: de app werd vorige week gelanceerd en binnen 24 uur hadden zich al honderden ouders geregistreerd, in Nederland én daarbuiten.

Zelf weet González er alles van. "Toen ik elf jaar geleden beviel van een tweeling merkte ik dat het in de hectiek van alledag niet altijd lukt om waardevolle momenten zó te bewaren dat ze terug te vinden zijn. Omdat ik wel altijd een mobiel bij me had, gebruikte ik Facebook om leuke uitspraken en mijlpalen te delen en om ze voor mezelf te vereeuwigen. Inmiddels heb ik vier kinderen en is niet alleen de hectiek, maar ook de hoeveelheid memorabele momenten toegenomen. Zo kwam ik op het idee van KidsQuote: een veilige app waarmee je dierbare momenten, foto's en video's kunt bewaren, delen en terugvinden." Veilig, omdat de gegevens versleuteld worden geüpload en ouders daarna kunnen kiezen of ze deze delen via sociale media of niet.

Vanuit Diemen beheert González de gratis app, die al in vijf talen vertaald is. "Er is ook al veel vraag vanuit moeders buiten Nederland. De reacties zijn lovend, daar ben ik natuurlijk erg blij mee." En KidsQuote zal blijven ontwikkelen, belooft González. "Er zullen telkens nieuwe en nog leukere functionaliteiten bij komen. Denk aan de mogelijkheid om de momenten te bundelen in een boekje of er met een paar klikken een video van te maken. Ook heb ik plannen om een KidsQuote 500 te organiseren."

kidsquote.net