Danny Kok en Arjan Driessen hebben de auto flink 'opgepimpt'.
Danny Kok en Arjan Driessen hebben de auto flink 'opgepimpt'. Foto: Trudy Kroese

Rammelbakkenrace naar Praag

DIEMEN Danny Kok en Arjan Driessen uit Diemen doen mee aan de tweede editie van de Rammelbakkenrace. Zij zijn op zondag 8 april in Breda vertrokken, rijden naar het keerpunt in de Tsjechische hoofdstad Praag en keren op zaterdag 14 april weer terug in Breda.

Danny en Arjan zijn geen specifieke autoliefhebbers, maar vinden het leuk om mee te doen. Danny Kok: "Arjan is een goede vriend van mij en hij zag enige tijd geleden een advertentie voor deelname aan de Rammelbakkenrace. Het leek ons leuk om mee te doen."

De auto's van de deelnemers aan de Rammelbakkenrace moeten aan een aantal criteria voldoen. De auto mag op z'n laatst in 1999 zijn gebouwd en niet meer hebben gekost dan 750 euro. Daarnaast moet de auto worden 'opgepimpt'.

Arjan en Danny hebben de auto flink opgepimpt en daarbij hulp gekregen van hun kinderen. "Arjan en ik rijden tijdens de Rammelbakkenrace in een Volvo 850. We hebben onder andere de motorkap wit geschilderd en er vlammen op aangebracht. Ook hebben wij een groot logo van Heineken op de auto aangebracht, mooie zwaailichten geplaatst en een imperial op het dak bevestigd", aldus Danny.
Danny: "Er doen 76 auto's en 168 personen mee aan de Rammelbakkenrace. In de meeste auto's zitten twee deelnemers en in een aantal auto's drie. Wij rijden via Duitsland en Oostenrijk naar Tsjechiƫ. In Praag is het keerpunt en vervolgens rijden wij via Polen en Duitsland weer terug naar Breda. De deelnemers rijden elke dag een stuk en overnachten daarna in tentjes op een camping."

De deelnemers kunnen elke dag punten verdienen door ludieke acties uit te voeren. "Wij horen elke ochtend de route die wij moeten afleggen. En dan worden ook de locaties bekend waar wij bepaalde opdrachten moeten uitvoeren om punten te verdienen."