Mascotte Diemo jarig

DIEMEN Diemo, de mascotte van Daarom Diemen, viert op zaterdag 21 april zijn eerste verjaardag. Het feest vindt plaats op het Diemerplein en duurt van 13.00 tot 15.00 uur.

Diemo nodigt alle kleine kinderen in Diemen uit om samen met hem zijn verjaardag te vieren. Er zullen diverse activiteiten zijn en natuurlijk is er wat lekkers te eten en te drinken. Zo zijn er een springkussen en stormbaan, kunnen kinderen blik gooien, piratenkop gooien, stok vangen en kunnen zij worden geschminkt. Ook is DJ Khadrix aanwezig die voor leuke muziek zal zorgen. Natuurlijk kunnen kinderen op de foto met Diemo, knutselen en meedoen aan een kleurwedstrijd. In samenwerking met Albert Heijn kunnen kinderen ook cupcakes versieren en limonade melken uit een 'echte' koe.

Diemo vindt het leuk als kinderen verkleed naar zijn feestje komen. Degene die het mooist is verkleed wint toegangskaartjes voor Monkeytown.


Filmavond duurzaam eten

DIEMEN In samenwerking met Theater de Omval organiseert Sophie Tjebbes van Daarom Duurzaam Diemen op 18 mei een filmavond in het teken van duurzaam eten.

Omdat Sophie met dit initiatief een prijs tijdens de Daarom Diemen Challenge won, kunnen bezoekers gratis naar de film.

Om 20.00 uur de film 'Cowspiracy' vertoond. Vooraf kunnen bezoekers een heerlijk duurzaam diner nuttigen in Grand Café Blauw (11,95 euro). Na afloop van de film maakt Marloes Boere van ProVeg kort een vertaling van de film naar de Nederlandse situatie.

Gratis tickets zijn te bestellen via www.theaterdeomval.nl of telefonisch: 020-6001897.


Historische Kring zoekt verhalen

DIEMEN De Historische Kring Diemen hield zaterdag in De Schakel een 'koffieklets'.

Mensen met belangstelling voor de historie van Diemen konden binnenlopen en verhalen vertellen of vragen stellen. De Historische Kring is nog op zoek naar verhalen en foto's uit het verleden van Diemen