Isabel, Timon, Chris en Nadine in Stick-Up Indofood.
Isabel, Timon, Chris en Nadine in Stick-Up Indofood. Foto: Trudy Kroese

Stick-Up Indofood is al in trek bij klanten

DIEMEN Stick-Up Indofood aan de Ouddiemerlaan 15 is vorige week donderdag opengegaan. Broer en zus Chris en Nadine Hanssens zijn eigenaars van het eetcafé Stick-Up Indofood en zijn blij met het grote aantal gasten en de positieve reacties.

Chris (36) en Nadine (45) zijn opgegroeid in Amsterdam-Zuidoost, waar zij beiden met hun gezinnen nog steeds wonen. Hun ouders zijn geboren in Indonesië. Chris en Nadine hebben al op jonge leeftijd van hun moeder Daniëlle leren koken en hebben daardoor een passie voor Indisch eten ontwikkeld. In 2015 hebben zij Stick-Up Indofood opgericht in World of Food in Amsterdam-Zuidoost. Zij hadden de wens om een tweede zaak te openen en zijn blij dat zij nu een vestiging in Diemen hebben. De afgelopen maanden is het pand grondig verbouwd en het resultaat mag er zijn. De zaak is warm en sfeervol ingericht; Richard, de vader van Chris en Nadine, heeft de decoratie voor zijn rekening genomen.

Nadine: "Wij zijn een Indisch eetcafé 2.0. Onze inrichting is niet traditioneel Indisch, maar ook niet heel modern. Wij hebben drie pijlers op ons menu staan: saté van de grill, rendang, dat is een pittige rundstoof die deel uitmaakt van onze nasi rames minirijsttafel en makreel pepsang. Dat is hete makreel die gestoofd wordt in banaanblad. Mensen krijgen bij de gerechten gado gado, nasi of bami en lontong, dat is kleefrijst. Wij staan ook bekend om onze huisgemaakte sambal. Het recept is van Chris en mij. Wij gaan binnenkort potjes sambal in de zaak verkopen. De prijs van onze gerechten ligt tussen de € 10,- en € 13,50. Binnenkort komt er ook een rijsttafel op het menu te staan. Die gaat € 18,- per persoon kosten, maar dan staat wel de tafel vol heerlijke gerechten." Stick-Up Indofood is een eetcafé met 32 zitplaatsen dat van dinsdag tot en met zondag van 16.00 tot 21.00 uur is geopend. Het is ook mogelijk om maaltijden af te halen. Er kan ook telefonisch worden besteld, dat is mogelijk tot 20.30 uur. Chris en Nadine zijn blij met de reacties van de klanten. "Wij komen uit Amsterdam-Zuidoost en vinden de Amsterdamse mentaliteit zeer prettig. Wij hebben al gemerkt dat de mentaliteit in Diemen echt Amsterdams is. De mensen zijn open en direct."

Chris en Nadine beginnen dagelijks al rond 10.00 uur met de voorbereiding en het koken. Zij krijgen in Stick-Up Indofood hulp van hun collega's Timon en Isabel, die ook bij hen in World of Food werken. Chris en Nadine zijn nog op zoek naar mensen die in de bediening willen werken.