Klanten maken een rondje over de markt.
Klanten maken een rondje over de markt. Foto: Trudy Kroese

'De nieuwe opstelling van de markt voegt echt iets toe'

De gemeente en de marktkooplieden hebben de handen ineengeslagen om de wekelijkse markt op woensdag aantrekkelijker te maken.

DIEMEN Dat er iets moest gebeuren om de aantrekkingskracht van de markt te versterken was al lange tijd duidelijk. De nieuwe indeling van de markt leidt tot positieve reacties van bezoekers, maktkooplieden en horecaondernemers aan het Diemerplein.

André van Mourik van de groente- en fruitkraam is tevreden over de nieuwe indeling van de markt. "Deze indeling is veel beter dan de vorige. Er is nu een mooi breed looppad tussen de horecazaken en de marktkramen. De bezoekers van de markt maken nu een rondje over de markt. De kramen zijn beter zichtbaar. Als mensen het winkelcentrum uit komen hebben zij meteen een goed zicht op de kramen. Vrijwel alle bezoekers van de markt die ik heb gesproken zijn positief over de nieuwe opstelling. Het overleg tussen de gemeente en de marktkooplieden is goed geweest."

Rondje

Zijn collega Danny van De Spakenburgse Bakker deelt die mening. "De loop voor de bezoekers van de markt is veel beter dan voorheen. Mensen die nu de markt bezoeken lopen een rondje en komen langs alle kramen. In het verleden verlieten mensen de markt door tussen de kramen door te lopen. Dat is nu niet meer het geval."

Ook Brian van Holland Kaascentrum is tevreden. "Deze opstelling is veel beter. De markt en de horecazaken zijn nu verbonden. Dat is goed voor de uitstraling van de markt. Als het binnenkort mooi weer is en de mensen op de terrassen zitten geeft dat veel sfeer."

'Er is meer interactie tussen de markt en de horeca'

Een dame die boodschappen doet op de markt is eveneens te spreken over de nieuwe indeling. "Door deze opstelling is er veel meer interactie tussen de markt en de horeca. Ik kom vrijwel elke week op de markt. Ik koop noten en reformproducten en doe inkopen bij de poelier en Holland Kaascentrum."
"De nieuwe opstelling van de markt voegt echt iets toe", aldus Chez Lagcher van Bicker Coffeebar. "Het is uitnodigend en het oogt veel beter. Het komt de sfeer ten goede. Dat zal alleen maar toenemen als de mensen bij mooi weer op de terrassen zitten. Er is ook sprake van meer contact tussen de marktkooplieden en de horecaondernemers. Alle klanten die vorige week bij ons in de zaak waren toonden zich positief over de nieuwe opstelling van de markt."
De markt heeft een nieuwe naam: de Doe Maar Diemen Markt. De 'nieuwe' markt wordt op woensdag 25 april om 11.30 uur officieel geopend. Diemo de Eend zal aanwezig zijn. Daarnaast zijn er activiteiten en aanbiedingen.

Danny van De Spakenburgse Bakker aan het werk.