Van Sniep tot Boog: tien jaar DiemerNieuws

DIEMEN Het DiemerNieuws bestaat precies 10 jaar. Op 3 april 2008 verscheen de eerste editie met als belangrijkste nieuws: de verschijning van de krant zelf. In de 520 edities die volgden ging het over de vele andere gebeurtenissen waar u zich als inwoner van Diemen in de regel zo bij betrokken voelt.

De eerste paal van Plantage de Sniep, het allereerste Loswalfestival, de explosie in Beukenhorst, de metamorfose van winkelcentrum Diemerplein, het afscheid van burgemeester Koopmanschap en de benoeming van burgemeester Boog: zomaar een greep uit het lokale nieuwsaanbod van de afgelopen tien jaar. Zaken waar het DiemerNieuws veel over schreef. Maar de krant heeft ook oog voor de smaakmakers van Diemen: van welzijnswerker tot raadslid en van ondernemer tot sporttalent. De formule om alleen nieuws uit Diemen in de krant te plaatsen is ijzersterk gebleken. Daarmee veroverde het DiemerNieuws al snel een plek in de lokale samenleving.

Het is een goed moment om u nog eens te bedanken voor alle reacties, tips, complimenten en kritieken die we van u mochten ontvangen in de eerste tien jaar van ons bestaan. Als u de krant blijft waarderen, blijven wij hem maken.


Voorrang scholen in Weesp

DIEMEN De aanstaande fusie van Weesp met Amsterdam heeft geen gevolgen voor de aanmeldingsprocedure van leerlingen uit Diemen op het Vechtstede College en Casparus College in Weesp.

Het schoolbestuur laat weten niet deel te nemen aan de Amsterdamse kernprocedure voor het aanmelden van leerlingen. Dat betekent dat de voorrangsregeling voor leerlingen uit Diemen blijft bestaan.
De fusie van Weesp en Amsterdam is eerst ambtelijk, op zijn vroegst in 2022 ook bestuurlijk.