Werk aan Muider-straatweg eind juli gereed

DIEMEN De gemeente verwacht dat de werkzaamheden aan de Muiderstaatweg ter hoogte van Plantage de Sniep eind juli zijn afgerond. Het betreft hier werkzaamheden die deel uitmaken van het werk aan de Oost-West As.

"De werkzaamheden aan de Muiderstraatweg verlopen voorspoedig. We verwachten eind april de zuidelijke rijbaan in z'n geheel open te kunnen stellen. Dat is de rijbaan waarop het verkeer Diemen uit rijdt. De noordelijke rijbaan, voor verkeer in de richting van Diemen, zal op 18 april deels worden opengesteld", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Er worden de komende maanden nog veel werkzaamheden verricht. De fietsstraat langs de Keulse Vaart wordt geasfalteerd en afgewerkt. Dit geldt ook voor het daarop aansluitende fietspad richting de Prins Bernhardlaan en voor andere locaties, zoals bijvoorbeeld de asfaltweg van de Provincialeweg richting Sportlaan. Ook worden een fietspad aan de zuidzijde vanaf het brugponton naar de Prins Bernhardlaan en een wandelpromenade aangelegd. Tevens wordt er straatmeubilair zoals lichtmasten en banken geplaatst en gras tussen de tramrails aangelegd om de gewenste groene uitstraling te krijgen.


Gewond na steekpartij

DIEMEN Een 21-jarige inwoner van Amsterdam is zaterdagavond gewond geraakt bij een steekincident op het Wilhelminaplantsoen. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep zaterdagavond rond 19.30 uur bebloed het politiebureau in Diemen binnen. Agenten hebben een ambulance voor de man gebeld. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn verwondingen kan de politie niks zeggen.

De politie liet woensdagochtend weten dat het slachtoffer nog geen aangifte heeft gedaan. De politie weet ook nog niet wat er zich heeft afgespeeld. De recherche is nog bezig met het onderzoek. De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.