SV Zeeburg hoopt nog op kampioen-schap

DIEMEN De dames van het eerste handbalteam van SV Diemen hopen nog steeds op de titel. Komend weekeinde valt de beslissing over het kampioenschap in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. De kans is echter klein dat SV Zeeburg kampioen wordt.

SV Zeeburg was tot twee weken geleden de favoriet voor het kampioenschap. Maar nadat de handbalsters uit Diemen de uitwedstrijd tegen US met 21-20 hadden verloren, nam concurrent Geel Zwart een voorsprong van twee punten op de ploeg uit Diemen.

Amsterdam-Noord

SV Zeeburg speelt op zondag 8 april tegen Maedilon, dat op de negende plaats staat. Hoewel het om een thuisduel gaat wordt de wedstrijd gespeeld in Sporthal De Weeren in Amsterdam-Noord. De wedstrijd begint om 12.30 uur. SV Zeeburg kan niet in Sporthal Diemen spelen omdat daar een badmintontoernooi wordt gehouden.

De dames van SV Zeeburg weten overigens zaterdag al of zij in de wedstrijd tegen Maedilon kampioen kunnen worden. Geel Zwart speelt zaterdag namelijk al een uitwedstrijd tegen Westfriesland SEW, dat op de derde plaats staat.


Smashing '72 leidt nederlaag

DIEMEN Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft vorige week woensdag de uitwedstrijd tegen Dinto met 3-1 verloren.

Dinto won de eerste set nipt met 25-23. In de tweede set kwamen de volleybalsters uit Diemen langszij (21-25). Maar de thuisclub wist de twee volgende sets royaal te winnen (25-17 en 25-15) en pakte de winst.

Derde plaats

Smashing '72 staat nu op de derde plaats in de promotieklasse A. De ploeg van coach Nicole de Lange heeft na 19 wedstrijden 65 punten. Compaen staat met 66 punten uit 19 duels op de tweede plaats. VV Amsterdam is koploper met 71 punten uit 19 duels.

Smashing '72 speelt op zaterdag 7 april een thuiswedstrijd tegen Move. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Diemen en begint om 17.00 uur.