SV Diemen wint bij Alliance '22.

SV Diemen pakt drie punten

DIEMEN SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Alliance '22 met 3-4 gewonnen. Bij rust was de stand 1-1.

SV Diemen kwam op voorsprong door een treffer van Maxim Stefels, die na een duel schorsing weer was teruggekeerd in het elftal van trainer Gerrie Breugem. De ploeg uit Haarlem maakte daarna gelijk. Na de hervatting kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door Bright Afriyie, die de vaste spits is van het tweede elftal van SV Diemen. Nadat Alliance '22 opnieuw langszij was gekomen, kreeg SV Diemen een strafschop. De penalty werd benut door Jesse Ringelberg.

Kort voor tijd maakte de thuisclub gelijk en leek SV Diemen genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Maar in blessuretijd maakte Kay Minnema de winnende treffer en kon SV Diemen drie belangrijke punten bijschrijven. SV Diemen is door de overwinning in Haarlem twee plaatsen op de ranglijst gestegen. De ploeg van trainer Breugem staat met 26 punten uit 20 duels op de achtste plaats in de derde klasse C. De Kennemers heeft eveneens 26 punten, maar een iets minder doelsaldo dan SV Diemen en staat negende. Alliance '22 blijft op 25 punten staan en is tiende. United Davo staat met 21 punten uit 20 duels op de elfde plaats, Wijk an Zee op plaats twaalf met 19 uit 19, VVH Velserbroek bezet plaats dertien met 13 punten uit 20 duels en Spaarnwoude blijft hekkensluiter. Die ploeg heeft 12 punten uit 19 duels.

SV Diemen speelt op zondag 8 april opnieuw een uitwedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij Roda '23. De wedstrijd in Amstelveen begint om 14.00 uur. Het zal een lastig duel worden, want Roda '23 staat op de tweede plek.