Afbeelding

Bas Dorman

Eigenaar Hanebalk BV en Spuitkorf Verhuur BV, woont bijna zijn hele leven in Diemen

Vertelt eens iets over jouw bedrijven?
"Met Hanebalk BV testen wij hanebalken; dat zijn hijsbalken die bij verhuizingen worden gebruikt. Met Spuitkorf Verhuur BV verhuren wij hoogwerkers, dekschuiten, pontons en steigers, die we ook bouwen. Het gaat goed met beide bedrijven. We hebben het gelukkig erg druk."

Wat zijn jouw hobby's?
"Leuke dingen doen met het gezin. Mijn vrouw Rebecca en ik hebben twee zoons: Mees van 13 en Jeri van 11. In de zomer vermaken wij ons vaak met ons bootje. We zijn meestal op de Diem te vinden. Verder gaan wij regelmatig uit eten en naar het voetbal van de jongens. Zij spelen bij CTO'70 in Duivendrecht."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Thailand vind ik een erg mooi land. Wij gaan komende zomer voor het eerst naar Israël. Ik ben benieuwd naar dat land."

Waar gaan jullie uit?
"Wij gaan regelmatig uit eten bij horecazaken in Diemen: Roediez, Hachi, Brasserie Drusius en Het Wapen van Diemen. Ik kom zo nu en dan ook in de cafés Cheers en 't Pandje."

Wat is jouw favoriete plek?
"De Diem. Het is een prachtig stuk natuurgebied. In de zomer zijn wij daar vaak met ons bootje te vinden. Het is een gebied dat wij echt moeten koesteren. Wij maken het water elk jaar met een groep mensen schoon."

Hoe vind je Diemen voor kinderen?
"Goed. Wij wonen in Biesbosch en daar zijn veel faciliteiten voor kinderen, zoals speelplaatsen. Ik vind het een veilige wijk en wij zijn erg blij dat onze kinderen op die plek kunnen opgroeien."