SV Diemen en Sporting Martinus delen punten.
SV Diemen en Sporting Martinus delen punten. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt gelijk

DIEMEN SV Diemen heeft in de thuiswedstrijd tegen het sterke Sporting Martinus met 2-2 gelijkgespeeld. Bij rust was de stand 1-1.

De ploeg van trainer Gerrie Breugem kwam op voorsprong door een treffer van Jesse Ringelberg. Nog voor de pauze wist Sporting Martinus langszij te komen: 1-1.

Na de hervatting namen de bezoekers uit Amstelveen de leiding: 1-2. De jonge invaller Wouter Holthuizen kopte kort voor tijd de gelijkmaker achter de doelman van Sporting Martinus en stelde een punt voor SV Diemen veilig.

Schorsingen

Breugem kon zondag geen beroep doen op Maxim Stefels en Bright Owusu, die vorige week in de wedstrijd tegen United Davo een rode kaart kregen en geschorst waren. De schorsing van Stefels zit erop, Owusu is nog twee duels geschorst.

10e plaats

SV Diemen staat met 23 punten uit 19 duels op de tiende plaats van de ranglijst van de derde klasse C. De ploeg die als nummer 14 eindigt degradeert naar de vierde klasse. Spaarnwoude staat momenteel op de veertiende plaats. Die ploeg heeft na 18 duels 12 punten. De ploegen die op de plaatsen 12 en 13 eindigen spelen nacompetitie en moeten in die serie door extra duels degradatie proberen te voorkomen. United Davo (18 uit 19) en VVH Velserbroek (13 uit 19) staan nu op de plaatsen 12 en 13.

SV Diemen speelt op maandag 2 april, tweede paasdag, een uitwedstrijd tegen Alliance '22, dat met 25 punten uit 19 duels op de negende plaats staat. De wedstrijd in Haarlem begint om 14.15 uur.