Betaald parkeren Bergwijkpark Zuid

DIEMEN In kantorengebied Bergwijkpark Zuid wordt met ingang van dinsdag 3 april 2018 betaald parkeren voor werknemers van de daar gevestigde bedrijven ingevoerd.

Dit is noodzakelijk door de uitbreiding van parkeerregulering in Amsterdam en Ouder-Amstel. De gemeente Ouder-Amstel heeft vanaf 19 maart de blauwe zone in Duivendrecht uitgebreid. In de gemeente Amsterdam wordt per eind maart een blauwe zone ingevoerd in de woonwijk Venserpolder, die grenst aan het kantorengebied Bergwijkpark Zuid.

Om te voorkomen dat parkeerders vanuit Duivendrecht en Venserpolder uitwijken naar Bergwijkpark, waardoor er voor werknemers geen parkeerruimte meer is, is in overleg met de bedrijven gekeken naar een vorm van parkeerregulering. Daaruit is naar voren gekomen dat betaald parkeren voor werknemers van de bedrijven in Bergwijkpark Zuid de beste oplossing is. De schaarste aan parkeerplaatsen neemt naar verwachting de komende jaren alleen maar toe. De gemeente Diemen en bedrijven zijn daarom bezig met een proces van bewustwording rond mobiliteit. Bergwijkpark beschikt met station Diemen-Zuid, waar zowel trein- als metrovervoer beschikbaar is, over uitstekende openbaarvervoerverbindingen.Daarnaast kan ook gedacht worden aan het faciliteren van het gebruik van elektrische fietsen met oplaadpunten e.d. Het thema mobiliteit wordt in de Werkgroep Bergwijkpark, met daarin vertegenwoordigers van bedrijven, gemeente en politie, opgepakt.


Automobilist verdacht van heling

DIEMEN De politie heeft vorige week dinsdagmiddag een automobilist aangehouden.

Agenten zagen de man rijden op de Gooiseweg. De agenten wisten dat de man niet over een rijbewijs beschikt, maar desondanks toch vaak een voertuig bestuurt. De man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en het voertuig waarin hij reed werd in beslag genomen. Daarin werd een set kentekenplaten gevonden die recent is gestolen in Diemen. De man is daarop aangehouden op verdenking van heling.