DKV Victoria promoveert naar tweede klasse.
DKV Victoria promoveert naar tweede klasse. Foto: DKV Victoria

DKV Victoria wint promotieduel

DIEMEN DKV Victoria is gepromoveerd naar de tweede klasse van de zaalcompetitie. De korfballers uit Diemen wonnen zondagmiddag in Delft de promotiewedstrijd tegen SDO: 19-17.

Het was even slikken voor de Diemer korfballers toen vorige week het kampioenschap op een knullige manier werd verspeeld. Maar DKV Victoria herstelde zich in het promotieduel tegen SDO. De ploegen deden weinig voor elkaar onder. Er werd gestreden voor elke bal en er werden harde duels uitgevochten. De ruststand van 12-11 was in het voordeel van DKV Victoria. In de tweede helft nam de spanning bij SDO toe, terwijl DKV Victoria geduldig bleef zoeken naar de juiste kansen. Het was Laura de Nooij die met twee afstandsschoten het verschil weer op twee bracht. Met een stand van 18-16 op het scorebord en nog tien minuten te spelen, brak een spannende slotfase aan. SDO maakte 18-17. De ervaren Michiel Boer Rookhuizen maakte er direct 19-17 van. In de laatste vijf minuten kreeg SDO nog kansen om aan te haken, maar miste een strafworp. DKV Victoria speelde de wedstrijd goed uit.