SV Zeeburg pakte belangrijke punten.
SV Zeeburg pakte belangrijke punten. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg klopt Cometas

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen Cometas gewonnen: 27-20. Bij rust leidde de ploeg uit Diemen met 19-10.

De speelsters van SV Zeeburg wisten dat de thuiswedstrijd tegen Cometas moest worden gewonnen om in de race te blijven voor de titel in de hoofdklasse van de zaalcompetitie.

De dames uit Diemen hadden afgelopen week hard en goed getraind en verschenen vol vertrouwen in de zaal. SV Zeeburg begon echter niet goed aan de wedstrijd en moest toestaan dat de bezoeksters op voorsprong kwamen.

Initiatief

Na vijf minuten spelen nam SV Zeeburg het initiatief. De dames uit Diemen speelden goed samen, de verdediging stond goed en de kansen werden benut. Bij rust leidde SV Zeeburg met 19-10.

De coaches drukten de speelsters in de rust op het hart om geconcentreerd te blijven spelen en te blijven knokken. Aan het begin van de tweede helft verslapte de thuisploeg enige tijd. Maar SV Zeeburg kwam geen moment in de problemen en won het duel afgetekend met 27-20.

Koppositie

SV Zeeburg en Geel Zwart delen de koppositie in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. Beide ploegen hebben na 20 duels 33 punten. Het doelsaldo van SV Zeeburg (+105) is veel beter dan dat van Geel Zwart (+84). Er zijn nog twee wedstrijden te spelen.

SV Zeeburg speelt op zaterdag 24 maart een uitwedstrijd tegen US. De wedstrijd wordt in sporthal de Pijp in Amsterdam gespeeld en begint om 20.15 uur. SV Zeeburg hoopt dat veel supporters de ploeg in Amsterdam zullen steunen.