DKV Victoria wist niet te winnen.
DKV Victoria wist niet te winnen. Foto: Trudy Kroese

DKV Victoria grijpt naast titel

DIEMEN DKV Victoria is er niet in geslaagd om kampioen te worden in de derde klasse G van de zaalcompetitie. De korfballers uit Diemen verloren voor eigen publiek met 17-18 van OKV. Furore is kampioen geworden. De ploeg uit Assendelft won thuis met 17-10 van Stormvogels.

In een goedgevulde Sporthal Diemen zat de sfeer er voor aanvang van de wedstrijd goed in. Maar de sfeer sloeg al snel om toen OKV goed uit de startblokken schoot. Binnen korte tijd stond er een 0-4 stand op het scorebord.

Terwijl DKV Victoria de verkeerde keuzes maakte en weinig rebounds pakte, lukte bij OKV alles. De 4-11 tussenstand was dan ook een logisch gevolg. In de eerste helft kon DKV Victoria nog wel iets terugdoen en de stand iets dragelijker maken: 7-11.

Niet fel genoeg

In de tweede helft moest DKV Victoria het anders aanpakken om het OKV lastig te maken. Dit gebeurde niet. In de cruciale eerste tien minuten na rust werd er niet gescoord door de thuisclub. OKV scoorde wel, waardoor die ploeg de voorsprong weer kon vergroten. DKV Victoria bleef constant achter de feiten aan lopen en was simpelweg niet fel genoeg in de duels. Met een 13-18 tussenstand op het bord en nog zeven minuten te spelen leek het geloof in de titel compleet verdwenen. Na enkele wissels bracht de thuisclub met een laatste alles-of-nietspoging de stand nog terug tot 17-18, maar het was niet genoeg.

Op zondag 18 maart speelt DKV Victoria een beslissingswedstrijd tegen SDO uit Veldhoven. De wedstrijd wordt in Delft gespeeld en begint om 14.30 uur. De winnaar promoveert naar de tweede klasse.