Smashing '72 boekt zege

DIEMEN Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 heeft zaterdag in Oostzaan gewonnen van Compaen: 1-3.

In de eerste set werd gestart met spelverdeelster Aniek Croonen en Els van Westrienen op de diagonaalpositie. Op midden Cindy Overbeeke en Nienke Aning, die de tweede wedstrijd sinds haar rentree voor Smashing ' 72 speelde. De buitenaanvalsters Dieuwke Zwier en Diana Andric completeerden het zestal, aangevuld met Anne Crouwel als controlerende verdedigster. Aan beide kanten werd de side-out voortdurend verzilverd, waardoor geen van beide teams kon uitlopen. Blokkerend maakte Smashing ' 72 het verschil en won de eerste set (22-25). In de tweede set stuurde coach Nicole de Lange dezelfde formatie het veld in. Gedurende de set kwam Lidwien Gall in het veld voor Dieuwke Zwier die met een schouderblessure uitviel. De kleine achterstand op Compaen kon niet meer worden ingelopen (25-22).

Tweede plaats

Smashing '72 nam in de derde set meteen een voorsprong door directe servicepunten van Aniek Croonen (3-9), die even later met een enkelblessure het veld moest verlaten. Van Westrienen nam de spelverdeling over en Kirsten van de Pol werd ingewisseld op diagonaal. Compaen nam de voorsprong over en had de set naar zich toe moeten trekken. Smashing '72 kwam zeer sterk terug met een serviceserie van Van de Pol en won overtuigend (15-25). In de vierde set had Compaen de zinnen gezet op setwinst om een tiebreakset in de wacht te slepen. Smashing '72 won de set met 19-25. Smashing '72 is vier punten ingelopen op Compaen, dat slechts een punt mocht bijschrijven. De Diemense ploeg staat op de 2e plaats in de competitie, met vier punten achterstand op VV Amsterdam. De eerstvolgende wedstrijd van Smashing '72 Dames 1 is op zaterdag 17 maart om 17.00 in Sporthal Diemen tegen Wham Wham uit Hoorn.


SV Diemen wint

DIEMEN SV Diemen heeft voor eigen publiek gewonnen van SV Ouderkerk: 2-0.

Tommy Gans en Maxime Stefels maakten de treffers voor SV Diemen. De ploeg van trainer Gerrie Breugem speelt op zondag uit tegen United DAVO. De wedstrijd begint om 14.00 uur.