Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Sven Versteeg

Zanger
21 jaar
Woont zijn hele leven in Diemen

Hoe gaat het met jouw zangcarrière?
"Heel goed. Ik ben sinds december fulltimezanger en heb veel werk. Ik treed zes keer per maand op in de Skihut in Rotterdam en heb veel optredens door het hele land. In Diemen treed ik op in Café 't Pandje en Brasserie Drusius en op Koningsdag sta ik op het Oranjefeest. Ik treed dit jaar ook weer op tijdens het Loswalfestival, de avondvierdaagse van Diemen en Smakelijk Diemen."

Je hebt zangles.
"Ik krijg zangles van Ingrid Simons. Zij helpt mij met zaken als op een goede manier ademhalen, het kiezen van de juiste toonhoogte en mijn uitspraak. Zij leert mij ook om mijn stem op de juiste momenten te sparen. Het is de bedoeling dat mijn stem nog heel lang meegaat. Ik heb veel aan haar lessen."

Welke muziek draai jij zelf?
"Thuis staat vaak country op, want daar zijn mijn ouders liefhebber van. Ik draai vaak muziek als ik in de auto zit, heel gevarieerd. Ik ben een enorme fan van Hunter Hayes. Ik ga vaak met mijn vader mee naar countryconcerten. Onlangs ging hij met mij mee naar een concert van Kensington."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Ik ben liefhebber van de zon, dus ga vaak naar landen waar de zon schijnt. Binnenkort ga ik naar Malaga in Spanje. Een paar jaar geleden ben ik in Canada geweest om familie te bezoeken. Ik vind Canada een mooi land en wil daar zeker nog een keer heen."

Wat kan er beter in Diemen?
"Een feest voor jongeren met een gevarieerd programma. Dan denk ik aan zangers, dj's en bandjes. Dat zou echt iets toevoegen."