Besluit ontwerpen Oost-West As

DIEMEN Het college van B en W heeft de definitieve inrichtingsontwerpen vastgesteld voor de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg, deelgebieden van de Oost-West As. De Oost-West As loopt dwars door Diemen, van de A10 naar de Provincialeweg.

In het voorstel zijn onder andere het groen, de wandelboulevard, de oversteekplaatsen en de haltes van bus en tram ingetekend. De tramhaltes ter hoogte van de Nicolaas Lublinkstraat en de Schoolstraat verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen tramhaltes in beide richtingen op de hoek van de Hartveldseweg en de Burgemeester Bickerstraat. De reden hiervoor is de door de Vervoerregio Amsterdam geambieerde versnelling van tramlijn 9.

Wethouder Lex Scholten: "De ambities uit het ambitiedocument, dat is opgesteld in samenspraak met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden, zijn voor zover mogelijk verwerkt in het definitief ontwerp. Denk daarbij aan de wandelboulevard langs de Weespertrekvaart, inclusief zitgelegenheid en ruimte om te vissen. Ook vanuit landschappelijk oogpunt is het een doordacht ontwerp: een belangrijk element hierin is het contact met het water, onder meer door het plaatsen van vlonders. Het geeft uitstraling aan de as, het verhoogt de verblijfswaarde en het versterkt de herkenbaarheid van het dorp."

3