De expositie in het gemeentehuis.
De expositie in het gemeentehuis. Foto: Steven Dijk

Expositie in gemeentehuis van kunstwerken lokale politici

DIEMEN Kunstzin Diemen heeft een tentoonstelling ingericht in het gemeentehuis met kunst die de raadsleden, de wethouders en de burgemeester thuis hebben hangen. Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen.

Jeannette Pietersen (D66) en Janneke de Graaff (CDA) hebben zelfgemaakte schilderijen ingeleverd. Frans Eerkens (GroenLinks) heeft een schilderij ingeleverd dat door zijn dochter is gemaakt en burgemeester Erik Boog en Nicole van Engelen (GroenLinks) kunstwerken die door respectievelijk hun vader en moeder zijn gemaakt. Jan Sikking (Leefbaar Diemen) heeft een futuristisch beeld beschikbaar gesteld en Lex Scholten (PvdA) het kunstwerk 'De Alles(w)eter' dat boven zijn eettafel hangt en waarmee zijn kinderen zijn opgegroeid.

Diemense kunstenaars

Brigitte Wielage (VVD) presenteert een schilderij van het kerkje in Diemen-Noord, gemaakt door haar buurvrouw. Rosali Herder (Ouderenpartij Diemen) en Farida Polsbroek (PvdA) hebben werken van Diemense kunstenaars ingebracht, respectievelijk van Liedje de Rooij en van Mat Bevelander.

Kinderburgemeester

Peter Prins (Ouderenpartij Diemen) heeft een zeer kleurrijk schilderij uit Nicaragua beschikbaar gesteld. Ook de kinderburgemeester van Diemen Nilaya Holwijn heeft een lievelingswerk beschikbaar gesteld, namelijk haar ingelijste eerste rompertje.

De tentoonstelling omvat ruim twintig werken en is tot eind maart te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. De tentoonstelling is ingericht door Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen, en Joke Bouma, inwoonster van Diemen.