Duurzaam Diemen presenteert Actieplan 2013

DIEMEN Daarom Duurzaam Diemen heeft tijdens het verkiezingsdebat op 6 maart in Theater de Omval het Daarom Duurzaam Diemen Actieplan 2030 gepresenteerd.

In het plan staan de volgende initiatieven: Bewustwording en gedragsverandering (onder deze noemer zijn drie initiatieven samengevoegd); Bewust omgaan met voeding; Duurzame energie voor en met iedereen; Reduceren van restafval; Behoud van biodiversiteit en klimaatadaptatie en Slimme en groene mobiliteit.

Werkatelier

Dit actieplan is op 6 en 7 februari gemaakt tijdens een tweedaags werkatelier over duurzaamheid in het Saan Museum. Er hebben zestig inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, politici en medewerkers van de gemeente Diemen aan gewerkt.

Er zijn nu kleinere groepen samengesteld die de verschillende initiatieven verder uitwerken en kijken wat en wie er nodig zijn om het verder te brengen.


Parochieleden niet samen naar Stille Omgang

DIEMEN De parochie Sint Petrus' Banden organiseert dit jaar geen gezamenlijke deelname aan de Stille Omgang in Amsterdam. De Stille Omgang vindt in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart.

Ad Jansen, vrijwilliger van de parochie: "De reden is dat lijn 9 niet rijdt. Het wordt te omslachtig om met een groep met het openbaar vervoer naar Amsterdam te gaan. Volgend jaar gaan wij zeker weer gezamenlijk naar de Stille Omgang."

Er zijn zaterdag 17 maart wel speciale kerkdiensten in de Sint Petrus' Banden. 11.00 uur: Uitstelling van het Allerheiligste en zegening met de monstrans. Daarna Aanbidding tot 12.00 uur. Tijdens de aanbidding kunnen aanwezigen luisteren naar de Missa in Mysterium, Gregoriaanse muziek, uitgevoerd door begaafde muzikale jongeren.12.00 uur: Bidden van de Engel des Heren (Angelus). Tijdens het Angelus wordt per traditie de klok geluid. 17.00 uur een plechtige Sacramentsmis met koor.