Politie zoekt dader schietpartij

DIEMEN De politie is op zoek naar een man die in de nacht van vrijdag op zaterdag op een parkeerterrein aan de Prins Bernhardlaan in de lucht heeft geschoten.

Rond 01.30 uur ontstond er ruzie en brak er buiten een vechtpartij uit. Een man schoot een of meerdere keren in de lucht, vermoedelijk met een luchtdrukpistool. De man sloeg daarna op de vlucht. De politie laat weten dat er niemand gewond is geraakt.

De politie zette de omgeving af en startte onmiddellijk met een onderzoek. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De man die in de lucht schoot was vermoedelijk een bezoeker van een feest in het clubgebouw van SV Zeeburg. Het feest werd overigens niet gegeven door SV Zeeburg of een van de leden van de vereniging, aldus een woordvoerder van de handbalvereniging.


Lijn 9 rijdt aantal dagen niet in Diemen

DIEMEN Lijn 9 rijdt niet in Diemen van donderdagavond 15 maart 23.00 uur tot maandagochtend 19 maart 07.00 uur.

Dit in verband met werkzaamheden aan de keerlus van lijn 9 op De Sniep. Tijdens de werkzaamheden rijdt tramlijn 9 tot de halte Brinkstraat. Daar kunnen reizigers overstappen op de speciale buslijn 29.

Deze bus rijdt via de route van lijn 9 naar de Nicolaas Lublinkstraat. Vanaf daar rijdt de bus via de Prins Bernhardlaan, de Prinses Beatrixlaan, de Burgemeester Bickerstraat en de Hartveldseweg terug naar de Brinkstraat.

3