GroenLinks wil oplossing energie-problemen Plantage de Sniep

DIEMEN Naar aanleiding van gesprekken met bewoners van Plantage de Sniep wil GroenLinks dat de gemeente bewoners helpt om met Eneco tot een spoedige oplossing te komen voor de niet goed werkende warmte-koudeopslag (WKO) in de wijk.

GroenLinks wil dat er voor de verduurzaming van bestaande bouw onder andere energieleningen, afspraken met energieleveranciers en energiecoaches in de wijk komen.

Fractievoorzitter Nicole van Engelen: "Er was juist het plan om in Plantage de Sniep een zo duurzaam mogelijke wijk te realiseren. Door slecht werkende warmtesystemen valt dat tot nu toe tegen. Wij hebben het college verzocht zich actief te gaan inspannen voor een spoedige oplossing. Nog te veel bewoners kampen met storingen van de warmte-koudeopslag en moeten daardoor duur elektrisch bijstoken, terwijl ze dachten een duurzaam huis te kopen." GroenLinks wil dat het college van B en W met Eneco gaat praten om te komen tot een definitieve oplossing en schadeloossteling voor stookkosten die voortkomen uit storingen van de warmte-koudeopslag. Van Engelen: "Voor sommige bewoners werkt het systeem nu goed, maar voor vele nog niet. Als er voor hen geen zicht is op een werkend WKO-systeem dan moet de gemeente met Eneco werken aan een alternatief, zoals zonnepanelen."


Bijeenkomsten D66

DIEMEN De afdeling Diemen van D66 houdt op vrijdagavond 9 maart een discussieavond in Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

D66 wil graag praten over zaken die inwoners van Diemen belangrijk vinden. Naast D66-politici uit Diemen is ook Jan Paternotte aanwezig. Hij is Tweede Kamerlid voor D66. Op woensdag 14 maart gaat D66 bij Grand Café IJgenweis op de Campus Diemen Zuid met inwoners in gesprek over belangrijke lokale thema's zoals veiligheid, huisvesting en openbaar vervoer. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Om 19.00 uur start een barbecue. Iedereen is welkom.