Het busje van De Diem.
Het busje van De Diem. Foto: Oscar Borghardt

'Boodschappenbusje' is uitkomst voor oudere inwoners

DIEMEN Oudere inwoners van Diemen kunnen sinds januari elke dinsdag en donderdag tussen 11.00 en 15.00 uur gebruikmaken van een busje van zorgcentrum De Diem om boodschappen te doen in winkelcentrum Diemerplein.

Het betreft hier een initiatief van de afdeling Diemen van ouderenbond PCOB. De kosten voor een retour van de woning naar het winkelcentrum zijn € 1,50 per persoon. Op maandag en woensdag kunnen ouderen zich aanmelden bij de receptie van De Diem: 020-6603300. Zij worden de volgende dag thuis opgehaald en later weer naar huis gebracht.

"Het busje is een prima oplossing voor ouderen die boodschappen in het winkelcentrum willen doen", vertelt een 85-jarige inwoonster van Diemen. "Ik woon zelfstandig in het centrum van Diemen en maak gebruik van het busje sinds het is gaan rijden. Als ik van mijn huis naar winkelcentrum Diemerplein moet lopen ben ik tien minuten onderweg. Ik vind het erg prettig dat er nu een busje rijdt. De chauffeur haalt oudere mensen thuis op en zet hen af bij de parkeerplaats bij supermarkt Deen. Als de mensen klaar zijn met boodschappen doen worden zij weer naar huis gebracht."

Een woordvoerder van de PCOB vertelt dat het aantal senioren dat gebruikmaakt van de bus toeneemt. "Op dit moment maken op de dagen dat de bus rijdt gemiddeld vijf senioren gebruik van deze dienst. Wij hopen dat dit aantal omhoog gaat. Om de service rendabel te maken zijn er acht mensen per dag nodig."

Zij vertelt dat de bus van De Diem afgelopen week niet kon rijden wegens onderhoudswerkzaamheden. "Maar wij gaan ervan uit dat de bus donderdag (vandaag -red.) weer rijdt."