Schaatsliefhebbers hebben plezier op natuurijsbaan.
Schaatsliefhebbers hebben plezier op natuurijsbaan. Foto: Trudy Kroese

Genieten op natuurijsbaan

DIEMEN Schaatsliefhebbers hebben drie dagen genoten op de kunstijsbaan van de Diemer IJsclub op De Sniep. Lau Demmers, voorzitter van de Diemer IJsclub, spreekt van drie fantastische dagen.

Het bestuur en de leden van de Diemer IJsclub spreken elk jaar bij aanvang van het schaatsseizoen de wens uit dat er geschaatst kan worden op de natuurijsbaan. Meestal gaat die wens niet in vervulling. Maar toen het twee weken geleden opeens erg koud werd, waren de voortekenen gunstig. Demmers ging elke ochtend vroeg naar de ijsbaan om de dikte van het ijs te meten. En toen de containers van de club naast de ijsbaan waren geplaatst door personeel van Koninklijke Saan zag het er helemaal goed uit.

Donderdagochtend om 10.00 uur ging de ijsbaan open. Ondanks de bittere kou en de stevige wind bonden veel schaatsliefhebbers de schaatsen onder en vermaakten zich op het ijs. Veel van hen hadden hun kinderen meegenomen. Voor een groot aantal kinderen was het de eerste kennismaking met de natuurijsbaan.

Ook vrijdag en zaterdag konden de schaatsliefhebbers zich uitleven op de natuurijsbaan. Maar in de loop van zaterdag zette de dooi in en werd de kwaliteit van het ijs steeds slechter. Het bestuur van de Diemer IJsclub besloot de natuurijsbaan zaterdagmiddag om 17.00 uur te sluiten. Het bestuur en een aantal leden van de Diemer IJsclub waren drie dagen lang aanwezig om toezicht te houden, vragen te beantwoorden en warme drankjes te verkopen. De Diemer IJsclub heeft tijdens de eerst drie dagen van maart veel reclame voor de vereniging kunnen maken. Voor schaatsliefhebbers waren het inderdaad drie fantastische dagen.