Afbeelding
Foto:

Ad Saan

Voorzitter Historische Kring Diemen, woont zijn hele leven
in Diemen

Hoe gaat het met de Historische Kring Diemen?
"Heel goed. Wij hebben 512 leden, dat zijn er meer dan enkele jaren geleden. De vereniging is in 1991 opgericht en zet zich in om het erfgoed van Diemen te behouden en doet daar verslag over. Wij brengen tijdschriften en boeken uit en organiseren activiteiten zoals lezingen en excursies."

Wat zijn jouw hobby's?
"Fotografie, historie en Ajax. Ik ben ook penningmeester van de Vereniging Bedrijven en Historie. Ik ga al ruim 40 jaar naar Ajax. Vroeger had ik een staanplaats in vak E in De Meer, nu in vak 420 in de Johan Cruijff Arena. Nee, Ajax wordt dit seizoen geen kampioen. Volgend jaar wel, als ze de ploeg bij elkaar weten te houden."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Vroeger was dat Cuba, maar mijn vrouw Ankie en ik zijn onlangs in Kenia en Tanzania geweest. Dat was schitterend. Je hebt het idee dat je je in een documentaire van National Geographic bevindt."

Je hebt heel lang bij Koninklijke Saan gewerkt, wat is jouw huidige band met het bedrijf?
"Ik ben actief in het Saan Museum. Dat trekt steeds meer bezoekers. Het Saan Museum is erg belangrijk voor het bedrijf en voor de familie."

Waar ga je uit?
"Wij gaan regelmatig uit eten, meestal in Diemen. Ik ben zeer tevreden over de horeca in Diemen. Wij hebben recent bij Het Wapen van Diemen gegeten en dat was uitstekend. Maar wij komen ook bij Cheers, Drusius en Roediez. Dat zijn allemaal goede zaken. Wij hebben geen favoriet."

Jouw favoriete plek?
"Dat is Oud-Diemen, daar wonen wij. Maar ik vind de Overdiemerweg ook heel mooi."