TVDZ doet mee aan NLdoet

DIEMEN Tennisvereniging TVDZ doet op vrijdag 9 maart mee aan de actie NLdoet.

TVDZ zoekt vrijwilligers die willen helpen met het 'zomerklaar' maken van het tennispark van de vereniging aan de Sportlaan 7 op Sportpark De Diemen.

Bij de ingang van het tennispark van TVDZ staat een nogal verwaarloosde muur met daarop de naam 'TVDZ'. Dit is niet echt reclame voor de club. TVDZ wil deze muur graag opknappen en vraagt via NLdoet vrijwilligers om mee te helpen. Verder wil de club het tennispark klaarmaken voor het nieuwe zomerseizoen: nieuwe netten ophangen, banen aanharken en onkruid verwijderen, reparatieklusjes uitvoeren e.d. Het schilderen van de muur en het onderhoud van het tennispark begint om 09.00 uur.

Aanmelden

Er hebben zich al vrijwilligers voor de werkzaamheden aangemeld, maar TVDZ hoopt dat meer mensen willen helpen. Zij kunnen zich aanmelden via de website van NLdoet, www.nldoet.nl, en zoeken op klussen in Diemen en vervolgens de klus openen met de titel 'Schilderen/opknappen muur en het park zomerklaar maken'. Dit is de klus van TVDZ.

Open dag

TVDZ houdt op zondag 25 maart de jaarlijkse open dag. Die duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Iedereen kan die dag langskomen op het tennispark om kennis te maken met de tennisvereniging.

Tijdens de open dag wordt er een tennistoernooi gespeeld (mix dubbel), afgewisseld met swingende livemuziek van de seniorenrockband Nine shades of Grey.

Opgericht in 1984

TVDZ werd op 1 april 1984 opgericht door een aantal enthousiaste tennisliefhebbers van wie de meesten toen in Diemen-Zuid woonden. Een van de oprichters was Winny Gontha. TVDZ maakte aanvankelijk gebruik van de velden van handbalvereniging SV Zeeburg en later van die van korfbalvereniging KVD. In 1986 kreeg de vereniging een tijdelijke plek op Sportpark De Diemen. In 1989 verhuisde de tennisclub naar de huidige plek op Sportpark De Diemen. TVDZ beschikt op de Sportlaan over een accommodatie met zes tennisbanen van kunstgras, een oefenkooi en een gezellig clubgebouw. Er wordt het hele jaar door getennist. TVDZ heeft zo'n 350 leden.