Busbaan Diemen-Zuid

Vervolg van voorpagina

Tevens zal het een positief effect hebben op de sociale veiligheid van voetgangers en fietsers die langs de busbaan lopen of fietsen. De nieuwe route leidt ook tot een evenwichtiger spreiding van het verkeer over de Diemerbrug en de Venserbrug. Veel politieke partijen die deelnamen aan het lijsttrekkersdebat in Huis van de Buurt 't Kruidvat voelen veel voor het openstellen van de busbaan: PvdA, D66, VVD, GroenLinks, de PvdO en Ons Diemen. De partijen willen uiteraard dat er maatregelen worden genomen om de veiligheid van de overige weggebruikers te garanderen. Het instellen van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur is een van die maatregelen. Ook willen zij de overige voorstellen in het verkeersplan laten meewegen.

Onderzoek afwachten

De Ouderenpartij Diemen wil eerst het onderzoek afwachten, maar is ook van mening dat er iets moet worden gedaan aan de verkeersdruk in de woonwijken in Diemen-Zuid. Leefbaar Diemen heeft nog geen standpunt ingenomen. Die partij wil eerst de mening van de bewoners van Diemen-Zuid toetsen. Het eventueel openstellen van de busbaan voor auto's leidt tot hevige discussies. Veel bewoners van de woonwijken juichen een dergelijk besluit toe, terwijl veel omwonenden van de busbaan tegen zijn.

Inventarisatie

De gemeente zal de opmerkingen en punten van kritiek die op 6 maart worden gemaakt inventariseren. Ook worden er onderzoeken gedaan met betrekking tot het geluid dat het openstellen van de busbaan voor autoverkeer zal veroorzaken. Pas daarna komt er een definitief voorstel. Vervolgens komt er een inspraakronde.


Dubbelconcert Diemer Harmonie

DIEMEN De Diemer Harmonie en de Wester Harmonie geven op zondagmiddag 4 maart een gezamenlijk concert in de Oosterkerk in Amsterdam in de Kleine Wittenburgerstraat 1. De aanvang is om 14.00 uur.

Bij de Diemer Harmonie dirigeert Vincent van den Bijlaard. Op het programma van de Diemer Harmonie staat muziek van onder anderen John Denver, Van Morrison, Duke Ellington en de bekende West Side Story.